Annons

Strandberg och Reepalu på DN Debatt- ”Mer kameraövervakning på gatorna måste tillåtas”

Torkild Strandberg (fp) och Ilmar Reepalu (s), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona respektive Malmö, kräver idag i en gemensam debattartikel i Dagens Nyheter och reglerna för kameraövervakning ändras.

Värnandet av den personliga integriteten är en av grundpelarna i ett
demokratiskt samhälle och vårt ställningstagande bottnar i vår grundmurade uppfattning att den integritetskränkning som ett grovt brott innebär är långt större än att kameror finns monterade på Södra Förstadsgatan i Malmö eller vid Rådhustorget i Landskrona.
Att garantera medborgarnas trygghet till liv och hälsa är en av statens grundläggande uppgifter. Vi anser att dagens lagstiftning om kameraövervakning och dess tillämpning hindrar staten från att fullgöra denna uppgift. Därför måste lagstiftningen ses över,
skriver de båda bland annat.

Annons
 

– Vår gemensamma artikel har tillkommit eftersom kameraövervakning är aktuell i både Landskrona och Malmö. Landskrona har visserligen fått tillstånd, men skulle egentligen vilja gå längre och Malmö har nyligen fått en ansökan avslagen, säger Torkild Strandberg.

– Den största integritetskränkning man kan drabbas av är att utsättas för ett grovt brott. Därför driver jag frågan att det måste bli lättare att få kameraövervaka, säger Strandberg.

Hela debattartikeln finns på: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=669597

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser