Annons

– Oavsett väder, ta inga varma kläder!, uppmanar Mobster.

Vid sidan av de ordinarie karnevalsprogrammet kommer flera av stans krögare att bjuda på musikunderhållning under den stundande helgen. Bland annat så har Baggens lyckats knyta till sig de lokala ska-hjältarna, Mobster. Ur den Jamaikanska myllan har landskronabandet Mobster vaskat fram guldkornen och satt egna texter till den välbekanta baktaktsmusiken. För alla som dansade till bandets debutspelning under Venfestivalen var det tydligt att bandet lyckats förena nytt med retro, tropiskt med europeiskt och Anders Jeppssons gudabenådade gitarrspel med Niklas ”Jazzaren” Anderbergs blytunga basgång. Ett nytt skaband från Landskrona med goda förutsättningar att slå rejält har sett dagens ljus.
– Vi startar den tredje ska-vågen nu, säger Jazzaren och skrattar gott.

Medlemmarna i Mobster är inte helt okända för den breda publiken. Mobster bildades av Micke Salonen och Niklas Anderberg, tidigare medlemmar och låtskrivare i The Skalatones. Från Skalatones har man även hämtat trummisen Peter Örtberg. Till detta har man tillfört ett helt nytt gitarrsound i form av Anders Jeppsson. Orgeln hanteras av Tobias Jarl.

Annons
 

Ska är kort och gott passion. Passion för musik, passion för bubblande, sprittande rytmer, säger Niklas Anderberg och ser med tillförsikt an spelningen på Baggens på lördag.
Tyvärr har vi då ingen möjlighet att ha med våra fantastiska blåsare. Resor och semestertider ställer till det. Vi har fått göra om i en del arrangemang och kommer dessutom att utöka setet med några klassiska ska-covers från The Specials och andra 2 Tone-band.

På Venfestivalen bjöd bandet även en på en makalöst bra version av Fischer-Z, You’ll Never Find Brian Here.
Det kör vi igen, lovar Jazzaren.
Spelningen på Baggens sker ute på gården och beräknas starta klockan 23.
Det är klassisk ska-mark i Landskrona. Det var här vi körde det mytomspunna setet med Zilverzurfaren och Charlie Anderson, minns Jazzaren som annars ser hösten som det verkliga startskottet för det nya bandet.

– Vi är just nu i studion och spelar in vår debutskiva. Den ska lanseras i september och då räknar vi också med att det kommer att bli en hel del spelningar.

I augusti har vi en cool spelning inbokad då vi i Ljungskile ska spela för den svenska skoterklubben. Då lär det bli en del mods i publiken, säger Jazzaren och avslutar med en liten uppmaning till alla som tänker se bandet på lördag.
– Oavsett väder, ta inga varma kläder. Det kommer att svänga rejält och bjudas upp till svettig dans.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser