Annons

Landskronapolitiker i Almedalen

Just nu pågår Almedalsveckan på Gotland som bäst och ett par av stans politiker har vallfärdat trots att karnevalen står för dörren. Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg har tagit familjen på semester till ön. Tillsammans med sambon Lisa Flint, förövrigt ordförande i barn och ungdomsnämnden, kommer man säkerligen att avverka ett och annat politiskt möte.
Riksdagsman Anders Karlsson (s) blir ordentligt dissad på Almedalsbloggen.se som skriver
– Vi såg socialdemokratiske arbetsmarknadspolitikern Anders Karlsson på Donners Plats. Han behöver nog en omvärldsanalytiker. I duggregnet gick han klädd i – mockajacka.

Som vi nämnde redan igår reser Marko Huttunen (m) till Gotland idag för att debattera Integration under ledning av debattledaren Cecilia Garme, tidigare politisk reporter för Expressen, förövrigt en tidning Marko ännu inte varit i luven på. I panelen ingår dessutom Liberala Ungdomsförbundets vice ordföranden Majed Safaee och Ellinor Scheffert som är språkrör för grön ungdom samt Nivette Dawod, från tidningen Gringo. I ett pressmeddelande säger Huttunen att han i debatten kommer att fokusera på vikten av en arbetsskapande politik.
– Samtidigt som människor söker asyl, uppehållstillstånd och medborgarskap i Sverige borde de också lämna in ett CV till bemanningsföretag och skriva in sig på arbetsförmedlingen. Målsättningen måste vara att människor i största görliga mån ska vara självförsörjande. Ett arbete berikar såväl socialt som ekonomiskt och det skapar förutsättningar för bättre livskvalitet. Uppgiften för oss politiker måste vara att skapa förutsättningar för fler i arbete och då måste vi våga ställa större krav, något som faktiskt invandrarna och flyktingarna har ut mest av i slutändan. Att ställa krav är att bry sig, anser han och lovar ge ett par exempel från hur man arbetat med integrationsfrågorna i Landskrona.
I Landskrona kommun har vi haft ett framgångsrikt projekt under parollen ”Arbete istället för bidrag, dessutom kommer jag säkerligen också att lyfta upp BoIS i Centrum som ett lovvärt projekt.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser