Annons

Serieledarna i cupen

BoIS fick tuffaste möjliga motstånd när kvartsfinalerna i Svenska Cupen lottades i direktsändning i Sportradion igår.
Som första lag drogs nämligen IFK Norrköping som på hemmaplan får möta BoIS.
– Oavsett vem man får i en kvartsfinal, så är det en tuff match, säger tränare Patrik Johansson
Cupen är speciell, det kan man inte nog understryka. Vi har i år slagit ut allsvenska MFF och HIF. Ifjol var vi ytterst nära att förpassa Gefle ur cupen. Sen har det krävts straffar för att besegra Forward och Lerje Angered, säger Johansson och ser fram mot att ge serieledarna en rejäl fight.

I början på sommaren besegrade IFK Norrköping BoIS på IP med 3-1 men den gången fanns det inte mindre än fyra u21-spelare i randigt.
– Förutsättningarna är annorlunda nu. Vi kommer att förfoga över ett annat spelarmaterial. Dessutom har vi nu tillgång till Antti Okkonen och Pär Cederqvist, säger Johansson.

Annons
 

Enligt förbundets statuter ska kvartsfinalen vara spelad senast 9 augusti.
Norrköping kommer nu föreslå en speldag som vi får ta ställning till.

Om kvartsfinalmotståndarna säger tränaren.
IFK Norrköping är nästan i samma sits som TFF var ifjol där man får förbli skadefria match efter match. Skillnaden är väl egentligen att Norrköping är offensivare och har betydligt fler matchvinnare.


Cederqvist spelklar idag
Nyförvärvet Pär Cederqvist blir förövrigt helt spelklar för Landskrona BoIS idag, vilket innebär att han kan vara aktuell redan på söndag då BoIS hemma möter Åtvidaberg, om den vattensjuka planen nu medger detta vill säga.
Vi utgår från att det blir spel på IP. Det är sådant som domaren får avgöra på söndag, säger tränaren som dock hoppas att regnet snart ska avta så att planerna runt idrottsplatsen får en chans att torka upp.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser