Annons

Venfestivalen blickar bakåt och framåt

Den tredje upplagan av Venfestivalen är slut. Arrangören Vens Ungdomsförening har i dagarna avslutat uppstädningen av festivalområdet och påbörjar nu årets utvärdering av Öresunds enda musikfest. Ekonomin ser ut att gå ihop, vilket borgar för liknande framtida engagemang.

19 konserter, nästan 100 tält, 12 poliser, drygt 1400 sålda biljetter, regn och regn och omsider strålande solsken är ett sätt att summera Venfestivalen 2007. Liksom föregående år blev arrangemanget till publikantalet en liten men intim tillställning där picnicfilten hade övertag.
– Däri ligger också Venfestivalens storhet, påpekar festivalchefen Oscar Bengtsson.

Annons
 

– Vi är grymt nöjda att Venfestivalen återigen avspeglade vår vision kring denna ö! Alla funktionärer gjorde ett superjobb, besökarna kom villigt och glada, artisterna var överväldigade och i slutändan tror jag inte det fanns ett trumpet ansikte att skåda, säger Oscar Bengtsson.

Efter sex månaders arbete kan nu arrangören ”äntligen” lägga festivalen bakom sig. Nu väntar istället den ekonomiska rapporten vilken, hur man än vrider och vänder på det, faktiskt spelar roll även för en ideell förening. Bland annat tack vare att Joddla med Siv sänkte sitt gage betydligt ser det nu ut som om festivalen kommer att gå runt. Det dåliga vädret är en av orsakerna till den osäkra ekonomin.

För Vens Ungdomsförening återstår det nu också att blicka framåt i tiden. I nuläget är Venfestivalen 2008 inte en självklarhet. Det stora arbete som festivalen ålägger en så liten förening kräver ett stort engagemang från ett fåtal. Detta tillsammans med alla andra omöjliga faktorer och svårigheter som arrangemanget innebär gör det till ett ytterst krävande arbete. Föreningens ordförande är emellertid optimistisk.
Redan från första början har vi jobbat med att övervinna hinder. Trots att vi inför hösten står utan både lokal och ledarskap kommer vi att fortstätta arbeta för våra ungdomars intressen och för en stark glesbygd. Världen blir rikare med Venfestivalen och Ven blir rikare med en ungdomsförening, säger Vens Ungdomsförenings ordförande Viktor Silfverhjelm Hultqvist.

Bildextra från Venfestivalen hittar du här >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser