Annons

Spännande konstmöte på Ven

I lördags var det vernissage på Kulturhuset på Ven.
Fram till den 19 juli kan man där beskåda verk av grafikern Ulf Eklund och keramikern Claes Thell. För arrangemanget svarar tioårsjubilerande Hvens Kulturförening.
I samband med öppnandet av konstutställning passade kommunalråd Torkild Strandberg på att gratulera föreningen.
– På många sätt är ni ett föredöme. Ni representerar enskilda människors initiativ, drivkraft och förmåga. Ni ville något och ni gjorde det, sa han innan han gav sin personliga reflektion över kulturens betydelse.

Konstnärerna trivdes från första stund och Ulf Eklund humoristiska koppargrafik hängde snyggt tillsammans med Claes Thells asiatiskt besjälade och avskalade keramik.
Viken-konstnären Eklund har hämtat mycket inspiration på Ven och på flera av tavlorna ser man Tycho Brahe skymta förbi.
– Jag gillar mötet med nutid och dåtid. Det är väl därför Tycho kommer cyklande på landsvägen på en gul hyrcykel, säger Eklund och skrattar hjärtligt.

Annons
 

Höganäs keramikern Claes Thell såg verkligen fram emot utställningen.
Vi är medlemmar i föreningen och kommer själv att svara för öppethållandet, sa han och såg fram emot en trevlig vecka tillsammans med familjen på den ljuvliga ön.

Utställningslokalen är i Frälsningsarméns gamla lokaler från 1891 och att Hvens Kulturförening 1998 fick införskaffat dessa är värd en egen liten historia.
Frälsningsarmén betydde mycket venborna. Men när man lade ner sin verksamhet på ön så frågade föreningen om det gick för sig att köpa lokalerna. Trots anbud från betydligt rikare intressenter så lätt man Hvens Kulturförening köpa dessa för 50 000. Det var stort gjort, anser Claes Thell som nu alltså får chansen att ställa ut i den charmanta lokalen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser