Annons

Smolk i glädjebägaren

När Landskrona BoIS spelarbuss i gårkväll anlände till Landskrona IP hade ett hundratal supporters slutit upp för att hylla laget. Scenerna var minst sagt sydländska. Hjältehyllningen var mäktig.
Jag har själv aldrig upplevt något liknade tidigare. Våra fans är helt fantastiska, säger klubbens sportchef Mats Aronsson.
Det tråkiga var att ett större ungdomsgäng på cirka 15-20 personer också anlände till platsen.
– Det var uppenbart att de kom enbart för att bråka, säger tränare Patrik Johansson.

Gänget som bestod av pojkar i åldern 13-17 år begav sig på fansen, någon dessutom beväpnad med någon typ av batong. Mats Aronsson ingrep direkt när en kille blev nerslagen av gänget och fick då själv motta en dansk skalle.
Jag hann som tur var parerar ganska bra. Detta är sorgligt. Här har vi jättefina fans som hyllar oss och då ska ett gäng ligister komma och förstöra festen. Jag kommer aldrig att acceptera våld och har därför också lämnat in en polisanmälan om det inträffade. Tyvärr dröjde det över 20 minuter innan polisen kom till platsen, då det även var oroligheter i Helsingborg, men jag hoppas och tror att de har goda möjligheter att identifiera gänget.

Annons
 

– Jag är mest uppbragt över att någon vill förstöra för oss och våra fans. Det här har ingenting med fotbollen att göra, säger Aronsson vars tankar går till de fans som fick motta smällar och okvädningsord från ligisterna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser