Annons

Världsrekord i liggande bolljonglering sattes i Asmundtorp

I tisdags fick man på Asmundtorps IP vara med om något så pass unikt som ett världsrekord i liggande bolljonglering. Det var världens bäste trixare Tomas Lundman som var inbjuden av av Asmundtorps IF som en överraskning till den just då pågående fotbollsskolan.
Det var mycket uppskattat bland deltagarna. Tomas visade upp sina konster med bollen och lärde ut hur man trixar innan det var dags att sätta världsrekord, berättar AIF:s ungdomsansvarige Magnus Sjöblom, som tillika är assisterande domare i allsvenskan och internationellt.

Det var helt otroligt att se Tomas liggande på rygg, trixa i tio minuter och 13 sekunder, säger Magnus som hade domarkollega Kurt Hultqvist på plats för att intyga att allt gick rätt till.
– Vi dokumenterade dessutom världsrekordet på film.

Annons
 

Asmundtorp har i år upplevt ett uppsving för fotbollsintresset och klubben har idag cirka 150 aktiva ungdomar och runt 30 ledare.
Vi märkt att intresset för fotboll ökat markant det senaste året och det är väldigt roligt att vi kan engagera ungdomarna i byn med fotboll.

Ett led i att stärka klubbkänslan och undvika att det bildas klubbar i klubben är just sommarens fotbollsskola. Under veckans tre första dagar har ett 60-tal ungdomar i ålder 5-14 år drillats i teknik, passning, skott och spel.
Det är viktigt att bollen är med i alla moment och att ungdomarna har roligt tillsammans. Sen har ett tiotal föräldrar sett till att servicen runt om fungerat och serverat korv med bröd och saft efter träningen.

Till nästa helg är det dags för klubbens äldre ungdomar att ge sig ut på äventyr då P14, P15 och juniorerna reser till Barcelona för att delta i en turnering.
– Sammanlagt rör det sig om cirka 50 ungdomar som åker till Spanien. Det har arbetat hårt för att tjäna ihop pengar till resan, säger Magnus Sjöblom och gläds åt den fina sammanhållningen som råder i föreningen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser