Annons

Sommarlov = Vandaliseringstider

En bedrövlig syn mötte många fritidsbarn när de kom till skolan på måndagen. På flera skolor i Landskrona har skadegörelse i form av krossade fönsterrutor skett under helgen. Enbart på Dammhagskolan har ett 30-tal rutor krossats.
– Behåll skorna på, ropade en av fritidspedagogerna till barnen på Västervångskolan när hon fick börja dagen med att sopa glasskärvor efter det att två stora fönster krossats i byggnaden intill idrottshallen. Idrottshallen som förövrigt har en stor ruta tejpad av glasmästaren sedan någon förra veckan slängt in en sten där.
Även centralt belägna Alléskolan har fått en ruta krossad under helgen.

Nu är det inte enbart skolor som utsatts för skadegörelse i helgen. Minst tre stora skyltfönster förstördes av stora gatstenar.
– Det är inte utan att man börjar fundera på om det är lönt att fortsätta, säger en bedrövad Benny Jönsson på restaurang Napoli som natten till lördagen fick sitt skyltfönster krossat.
– Vi har under våren blivit utsatt för skadegörelse, främst på vår uteservering, säger Benny och har tämligen klart för sig vem det är som utför vandaliseringen.
– Det rör sig om 10-15 ligister som jag tror och hoppas att polisen har bra koll på. Det är helt vansinnigt att dessa ska få förstöra som dom gör vecka ut och vecka in. Polisen måste vara ute på nätterna. Det måste hända något nu. Det är en fråga om vilja och resurser, anser Benny Jönsson som även tycker att kommunen har ett ansvar.
– Kommunen måste mer handfast ta tag i problemen. Eftersom inget händer anser jag att kommunen kan ta våra självrisker. Som det är nu så får jag ta den kostnaden och det betyder åtskilliga tusenlappar mindre i lön denna månad. Ett förslag är att kommunen inrättar tipspengar, det vill säga belöning till den som inkommer med tips som leder till åtal för de som uträttar dessa illdåd. Polis och kommun vet vem det är som utför detta. Det är dags att göra något nu, poängterar Benny Jönsson.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser