Annons

Vid Öppna Nordiska Mästerskapen i rodd som hölls i helgen i norska Årungen söder om Oslo, hade Landskronaroddaren Olof Nilsson fina framgångar i singel. NM är en tävling där de nordiska länderna representeras av sina landslag men där även klubblag får delta. Därför var det stora startfält i tävlingen. Båda tävlingsdagarna bjöd på bra roddväder, det vill säga inga eller svaga vindar med sol på lördagen och lätt regn på söndagen.

Olof rodde som Sveriges andreman i singelsculler Herrar Senior. I lördagens NM-lopp med 24 startande tog han sig genom att vinna sitt försök direkt till semifinal. Där gjorde han ännu ett fint lopp och blev tvåa vilket gav honom en plats i A-finalen. I finalen fick han ge sig i en tuff slutstrid och kom in på en sjätteplats. Segrade gjorde världsfyran Olaf Tufte, Norge, tätt följd av Sveriges Lassi Karonen.

Annons
 

Söndagens singellopp, tyvärr utan NM-status, gick ännu bättre för Olof. Bland 20 startande tog han sig ganska problemfritt via försök och semifinal fram till finalen där han slutade på bronsplats efter Olaf och Lassi.
Förbundskaptenen var imponerad av Olofs framsteg och har fortfarande dörren öppen för U23-VM i singel., meddelar Bengt Nilsson från Landskrona Roddklubb.

Nordiska Mästerskapen vanns totalt av Norge före Danmark, Sverige och sist Finland. För Olofs del väntar närmast en landskamp i Tammerfors mellan Sverige, Finland och Estland i månadsskiftet juni-juli. Helgen därpå drar det ihop sig för roddtävlingar på hemmafronten när Skånes Roddförbund kör Hjelmsjöregattan i Örkelljunga.


© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser