Annons

Nämndsordförande hoppar av

Efter bara ett halvår på stolen som ordförande för Äldre- och omsorgsnämnden hoppar moderaten Viveka Skantz av.
– Tiden räcker helt enkelt inte till, säger Viveka Skantz och beklagar att så är fallet.
– Detta är ett av de tuffaste beslut jag tagit. Jag måste helt enkelt göra det för att få mer tid för min firma. Jag har börjat få snurr på företaget och bland annat fått in tio nya återförsäljare som ropar på att bli servade. Jag har helt enkelt haft ”dygnet runt sysselsättning” i hjärnkontoret så för kroppen och själens skull tvingas jag göra detta.

Viveka berättar att det har förekommit månader då hon fått lägga 30 timmar på sin nämnd.
– Och aldrig har det varit en vecka utan att jag fått ägna tid åt det politiska arbetet.
Kombinationen fritidpolitiker och småföretagare är svår att få att gå ihop anser Viveka.
– Ersättningen vi har som nämndsordförande i Landskrona är betydligt lägre än exempelvis den man har i Helsingborg. Visst får vi ersättning för förlorad arbetsinkomst men den räcker inte till att anställa någon att utföra de arbetsuppgifter som blir lidande på firman. Jobbet måste göras, säger Viveka Skantz och hoppas att en översyn kan komma till stånd för att underlätta för egenföretagare som engagerar sig politiskt.

Annons
 

Det brinnande intresset för frågor som rör handikapp- och äldreomsorgen kommer hon inte att släppa.
– Vi är dessutom just nu inne i ett intressant skede där vi konkurrensutsätter verksamheten. Jag kommer aldrig att släppa debatten även om jag nu får tillfälle att föra den vid andra sammanhang. Jag vill även påpeka att jag kommer att sakna det goda arbetsklimatet vi har i nämnden. Visst finns en del ideologiska meningsskiljaktigheter men i huvudsak har samarbetet fungerat bra över partigränserna.

Beslutet att hoppa av är förankrat i partigruppen och igår skickade Viveka sin avsägning till kommunen. Ännu är det inte klart med ersättare men mycket talar för att det blir Cecilia Brorsson.
– Jasså, det hade ni koll på det också. Jo, det är sant, jag hoppas att det blir Cecilia som tar över nämnden. Vi delar uppfattning i frågorna och hon har lång politisk erfarenhet och har tidigare suttit i nämnden.

Viveka Skantz sitter även med i kommunfullmäktige och är rent av även ordförande i kommunfullmäktiges valutskott.
Mina övriga uppdrag har jag för avsikt att fullfölja men på måndag får jag vara med och välja min efterträddare.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser