Annons

Massor av BoIS-plock

Anfallare på väg in
Fem raka förluster och endast tre gjorda mål på de sex senaste matcherna talar ett tydligt språk, BoIS är i akut behov av en målskytt.
Vi har tidigare sagt att vi ska förstärka med en stor och tung anfallare men det kan mycket väl bli att vi även lånar in någon, säger BoIS sportchef Mats Aronsson.
– Vi för samtal med toppklubbar i regionen. Vi var även i Danmark i helgen och tittade men vilka spelare vi bjuder in vill jag av naturliga skäl inte gå in på. Allt ska vara klart innan den 1 juli.

Ännu inget datum satt för cupmatchen
Förvillande uppgifter på diverse hemsidor och Text-Tv gör gällande att cupmatchen mellan Helsingborgs IF och BoIS ska spelas idag. Så är inte fallet, detta är utgångsdatumet från förbundet, men är inte aktuellt som speldag. Bland annat ska TV4 ha aviserat att man vill sända matchen och det begränsar möjligheterna för klubbarna att hitta en speldatum.

Annons
 

Tvåla till Göteborg ordentligt
Innan lördagens match mellan Landskrona BoIS och Örgryte bjuds det på en liten fotbollshöjdare för alla nostalgiker. Då kommer nämligen ett flertal mer eller mindre kända fotbollsspelare ur den äldre generationen att mötas i. i en veteranmatch till förmån för handikappidrotten. Det är före detta spelare i IFK Göteborg som kommer att möta ex-BoISare.
– Ni har verkligen chansen att tvåla till Göteborg ordentligt på lördag, säger Anders Johansson på Svensk Handikappidrott tillika spelare i IFK Göteborgs veteranlag. Matchen blåses igång klockan 14.00 och speaker kommer Staffan Oldsberg att vara.
Att göra upp om att veteranmatchen skulle sluta oavgjort finns inte på världskartan.
– Nej, inte en chans. Skulle de komma på tal hade inte ens hälften av killarna ställt upp. På plan kommer det att finnas 22 vinnarskallar. Jag vet ju hur Ralf Edström är, han kan inte ens spela kort utan att ge järnet, säger Anders Johansson som kommer att hålla ett extra vakande öga på Björn Nordqvist.
– Eftersom han kör en halvlek i vardera lag så gäller det och se i vilken han är bäst och om vi har plats för honom i spelarbussen på väg hem, avslutar Anders Johansson.
Mer om vilka legender du har chans att se på IP hittar du på BoIS hemsida.

Bois kommer ner från Göteborg för att se matcherna
30 medlemmar i Grunden Bois reser ner från Göteborg för att se veteranmatchen mellan Landskrona BoIS och IFK Göteborg samt huvudmatchen mellan BoIS och Örgryte på lördag.
– Jag har fått en sponsor att bjuda Grunden Bois på resan och sen bjuder Landskrona BoIS på entrén till matchen. Det är en mycket trevlig gest, säger Anders Johansson på Svensk Handikappidrott.

Grunden Bois är en idrottsförening, öppen för alla men speciellt för spelare med intellektuella funktionshinder. Föreningen värnar om att alla som vill ska kunna vara med i idrottsgemenskapen, oavsett idrottslig förmåga & nivå på funktionshindret. Klubben blev rikskända i samband med en SVT-dokumentär 2002. Utmärkelserna har sedan dess formligen haglat över föreningen. Man har bland annat erhållit Göteborgs Postens Stora Sportpris, Sportspegelns pris, blivit uppmärksammade på Svenska Idrottsgalan , fått Lions Internationals Livskvalitétspris, Rotarys Etikpris och Aftonbladets Älska Fotbolls stipendium för att nämna några. Dokumentären om Grunden Bois kommer förövrigt att visas i IFK Göteborgs spelarbuss på vägen ner till Skåne.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser