Annons

Bronsskulptris ställer ut i konsthallen

På lördag klockan 14 invigs en ny utställning i Landskrona Konsthall. Det är bronsskulptrisen Josefine Axelsson som fått fria tyglar att ställa ut i hallen.
– Det är första gången jag ställer ut i en så stor hall, men jag känner mig lugn. Utställningen visar var jag befinner mig i mitt skapande just nu, sade hon på torsdagens presskonferens.

Praktiskt taget samtliga innerväggar i hallen är borttagna men hur utställningen kommer att se ut på lördag vet inte Axelsson idag.
– Jag jobbar och jobbar hela tiden och jag får nya infallsvinklar. Det kan till och med bli så att jag ändrar mitt under utställningen.

Annons
 

Konstintendent Birthe Wibrand har länge velat att Josefine Axelsson skulle ställa ut i konsthallen.
– Hon var med på en annan utställning år 2000 så jag har känt till henne länge. De senaste åren har jag velat att hon skulle komma men andra projekt har dykt upp hela tiden. I slutet av förra året frågade jag henne igen och efter en kort betänketid bestämde hon sig och det är vi mycket glada för. Hennes konstverk är lugna, eftertänksamma och utrycksfulla, säger Birthe Wibrand.

På utställningen, som inte har någon titel, visar Axelsson inte bara bronsfigurer.
– Nej, jag vill även visa hur jag arbetar. Jag kommer bland annat att visa bilder från verkstaden och jag har även med figurer som inte är gjutna ännu. Dessa är då oftast gjorda i vax, avslutar konstnären.

Utställningen pågår till och med den 5 augusti.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser