Annons

Olof i internationell hetluft

Landskrona Roddklubbs Olof Nilsson var i hetluften vid Internationella Ratzeburgregattan i helgen. Han var uttagen av Svenska Roddförbundet för en test inför kommande U23-VM i Glasgow i slutet av juli. Liksom hemma var det en pressande hetta samt en lätt motvind båda dagarna. Regattan hade en internationell prägel med förutom svenska och tyska lag också lag från bl a Danmark, Litauen, Polen, Schweiz och Mexico.

Olof ställde upp i singel senior B (upp till 23 år) på lördagen. Här tog han sig utan problem till A-finalen genom att komma trea i försöket. I finalen som vanns av Mexicos Patrick Loliger, slutade han på sjunde plats.

Annons
 

På söndagen var det så dags för fyra utan styrman, senior B, tillsammans med Pontus Gustavsson, Höganäs och Falkenbergsroddarna Marcus Johansson och Henrik Liljedahl. Genom att slå ut Litauens Roddförbund i försöket tog sig laget till A-finalen. Där genomförde de ett lopp som de var relativt nöjda med men fick trots detta se sig slagna av fyra tyska lag. Mer samträning står högt på önskelistan. Om resultatet är tillräckligt för en U23-VM-start är nu något som Svenska Roddförbundets Jan Knejp grunnar på.

Närmast väntar kommande helg NM på Årungen söder om Oslo för Olof. Han kommer där att ro singelsculler samtidigt som han är reserv i lagbåtarna.


© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser