Annons

Musikalisk helg i kyrkorna

I S:t Johannes kyrka, lördagen den 9 juni kl.15, får vi stifta bekantskap med ”Kapten Noa och hans flytande ZOO” – en kantat i tio satser för baryton, kör, piano, bas och trummor av Joseph Horovitz.
Dessutom bjuds det på musik av Anders Öhrwall, Francis Poulenc och Wilhelm Stenhammar. Tillsammans med Johanneskören medverkar Johan Bogren, baryton, Malin Peterson, flöjt, Danijel Pogarcic, piano, Johan Nästesjö, kontrabas och Andreas Sjögestan, trummor. Dirigent är Håkan Falk.

Stämningsfull körlyrik på Ven

Annons
 


Söndagen den 10 juni klockan 11, blir det ”musikaliska drömmar och verklighet” med Vokalensemblen Espiro i S:t Ibbs gamla kyrka på Ven. Foto:Christer Brosché.


I S:t Ibbs gamla kyrka på Ven, söndagen den 10 juni kl. 11, blir det ”Musikaliska drömmar och verklighet” med Vokalensemblen Espiro.
Vokalensemblen Espiro är en blandad kör i fyra stämmor som består av tjugofyra medlemmar utöver ledaren och dirigenten Eva Niste.
Repertoaren är blandad och omväxlande, klassiskt och modernt, folkmusik från olika delar av världen, pop och jazz. Adolphson, Gärdestad, Rogefelt, Stenhammar, Taube och andra svenska musikaliska mästare står för text och musik.
Stämningsfull körlyrik prisar den svenska sommaren och den ljuva drömmen och ljumma vindar, ljusa dagar och nätter. En smula passion och mystik blandas också in med musik av bland andra Lauridsen och Barber.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser