Annons

Lyckad hundkurs av Unga Röster

Under Unga Rösters Kickoff dag den 19 maj i Teaterparken visade de många ungdomar stort intresse för att lära sig hur man får sin hund att lyda. Arne Jonsson från Landskrona Brukshundsklubb fanns på plats och erbjöd en gratis hundkurs för ungdomarna i Unga Röster – ett projekt inom Kulturskolan. Under första träffen på Kulturskolan i söndags fanns det sex hundar och tolv hundägare på plats. Det diskuterades grundläggande mentalkunskap och positiva träningsmetoder. Den andra träffen som vilken hölls på tisdagen befann hundarna och dess ägare på Landskrona Brukshunds klubb ute i Karlslund. De fick då prova på inlärning av grundmoment med positiv förstärkning.
– Under våra träffar har Arne informerat om de olika lagar och förordningar som är specifika för hundägare och målet är att ge alla ungdomar i Unga Röster goda normer och värderingar gällande deras hundhållning, säger Jenni Rantala, projektledare för Unga Röster samt hundägare.
– Det gick jättebra, säger Arne Jonsson och fortsätter.
– Jag gillar initiativet. Hur ska ungdomarna annars lära sig våra lagar och vad vi har för värderingar om ingen berättar det för dom? Jag vill med dessa kvällar avdramatisera hela hysterin om de så kallade kamphundarna. Det florerar en massa myter och skrönor om dessa hundar. Jag kan informera om att pittbullterriern är en mycket social och kelen hund bland människor. Skillnaden är att den har lägre retningströskel än andra hundar.

Framöver ska ungdomarna som träffades träna med sina hundar för att sedan sammanstråla om två veckor för att se hur det gått.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser