Annons

Rekordmånga grupper besöker Tycho Brahe museet

Förhandsbokade grupper är en mycket viktig del av besökarna till Tycho Brahe museet på Ven. Under maj månad i år har museet noterat ett nytt ”all time high” för den här typen av besökare. 172 grupper med sammanlagt mer än 5000 besökare kommer att ha blivit guidade runt på anläggningen när månaden är slut.

På månadens sista dag kommer en grupp från det stora kryssningsfartyget Constellation från Celebrity Cruise Line, som den dagen ankrar upp i Helsingborgs hamn. Det är första gången Tycho Brahe museet kommit med i programmen för de stora kryssningsanlöpen i Öresund. Senare i sommar händer detta vid ytterligare tre tillfällen, meddelar projektledare Göran Nyström.

Annons
 

Nytt Tycho museum i Tyskland
Göran Nyström var förövrigt nyligen i den sydtyska staden Augsburg och invigde ett nytt museum, som berättar om Tycho Brahes betydelse för astronomihistorien.
Ett 1700-tals torn i parken till Kurhaus Göggingen har blivit restaurerat och hyser nu en utställning som berättar om Tycho Brahes insats för astronomin och det arbete han utförde i Augsburg under sitt sista tyska studieår 1570, berättar Nyström som tillsammans med Augsburgs borgmästare Paul Wengert förrättade invigningen.

Under vistelsen i Augsburg tillverkade Tycho det första instrumentet av egen konstruktion – den så kallade Augsburgska kvadranten.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser