Annons

Lennart Söderberg tvåa i danstävling

För 16 gången i rad ställde Finska föreningen i Landskrona till fest på Rådhustorget. Det var åter dags att fira Humppadagen med dans, sång och trevlig samvaro. Tillställningen inleddes med att kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg hälsade varmt välkommen och betonade i sitt tal vikten av att vidmakthålla den här typen av festligheter. Många finländska vänner hade kommit från när och fjärran och Lennart Söderberg passade på tillfället att slå ett extra slag för den blomsterprakt som nu finns att njuta av i staden.
– Normalt brukar jag inviteras till att klippa band men vid just detta tillfälle är det viktigt betona att inga band skall klippas med vår finska förening utan vi skall än mer vinnlägga oss att knyta samman våra kulturer och umgås mer med varandra, sade Lennart Söderberg.

I sin roll som fullmäktiges ordförande tog han tillfället i akt att som avslutning på sitt tal be att få bli uppbjuden till första Humppadansen – en önskan som snabbt blev bönhörd. Som traditionen bjuder anordnar Finska föreningen alltid en danstävling i Humppadans. I snabb takt anmälde sig de olika paren och med i deltagarlistan fanns även stans ”borgmästare” som till dansen parats ihop med Anni Forslund från Malmö. Efter ett antal kvalificeringsturer kunde så årets Humppa-vinnare koras och det blev samma par som förra året, Kauppila från Broby. På en mycket hedrande andraplats kom Söderberg i par med Anni Forslund från Malmö.
– Dansstegen var mjuka och följsamma och takten satt fint i kroppen men det var Anni som såg till att vi kom runt på ”dansebanen” och kunde ta oss hela vägen igenom tävlingen, avslutade Lennart Söderberg med och tog sig i sakta mak hemåt på stela ben.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser