Annons

Förberedelserna inför badsäsongen i full gång

Den konstgjorda centrumstranden återskapas, men sanden som stormen tog får ligga kvar på Halvmånen.
– På så sätt får vi en ännu längre strand, konstaterar verksamhetsutvecklare Tom Sörensson på fritids- och kulturförvaltningen som också presenterar en del andra nyheter inför den studande badsäsongen.

Ett obligatoriskt medlemskap i ”Badklubben” införs för barn och ungdomar mellan tio och 14 år som vill bada utan föräldrar.
– Det är en egen idé som vi nu genomför och så här långt har reaktionerna varit positiva, förklarar Tom Sörensson och badkorter är ett måste om barnen vill få tillträde till de entrébelagda baden.

Annons
 

Föräldern skriver på ett intyg att de informerats om vad som gäller för baden och ungdomsrna skall vara simkunniga. Kortet är personligt och gratis, namn, adress och telefonnummer står sedan på badkortet och man betalar vanlig entréavgift vid sina besök.
Tanken bakom kortet är också att stävja det bus som förekommer på baden eftersom man nu lättare kommer att kunna identifiera ungdomarna.
– Det är viktigt att föräldrarna är informerade och som medlem kommer man också att få vissa erbjudande, som premiärbad på Citadellbadet innan det öppnar för allmänheten, förklarar Tom Sörensson och efter badsäsongen skall Badklubben utvärderas.

I Borstahusen utmed Cement har visst busliv förekommit och en del har roat sig med att dyka i hamnen. Nu vill man försöka komma tillrätta med detta genom att placera ut ett hopptorn på en flotte ett femtiotal meter utanför Cement.
– Vi kommer också att hägna in badet med bojar så att man inte kan komma in med båtar i badområdet, poängterar Tom Sörensson och på sikt är det tänkt att hopptornet skall bli permanent.

Utomhussäsongen för allmänheten börjar 4 juni i Härslöv och 11 juni på Citadellbadet.

Centrumbadet drabbades hårt av stormen Per som flyttade sanden längre in mot Halvmånen.
– Men nu när den ligger kvar så tror vi att den nya stranden inte kommer att drabbas lika hårt vid nya stormar, förklarar Tom Sörensson och redan är entusiastiska skolbarn på plats medan sanden läggs på plats.
– Vi kommer att lägga på omkring tusen ton ny, finkornig sand och jobbet skall vara klart inom någon vecka, lovar Tom Sörensson.

Det var sommaren 2005 som den nya citybadplatsens kunde invigas, då med grustagssand från Kvidinge som lagts ut på en 150 meter lång strandsträcka nedanför vattentornet. Totalt handlade det om 4 000 kubikmeter grus från Kvidinge som bildade den nya stranden.
– Förhoppningsvis skall den konstgjorda stranden med tiden skall klara höst- och vinterstormarna bättre, avslutar lovar Tom Sörensson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser