Annons

Det blir ingen gratisparkering i centrum. I stället kan parkeringsavgiften komma att höjas på vissa parkeringar. På den punkten är samtliga parter som tittat över vad som kan göras för att stärka handeln i centrum överens.
– Gratis parkering skulle motverka cirkulationen av bilar och endast främja långtidsparkering, därför är det inget alternativ, förklarar Christer Nilsson, socialdemokratisk viceordförande i Tekniska nämnden som nu gett tjänstemännen i uppdrag att komma med konkreta förslag vad gäller parkeringslösningar i centrum.
– Dessutom kan jag tänka mig att undersöka vad det skulle kosta att erbjuda fria bussresor i anslutning till exempelvis långlördag eller liknande satsningar i centrum, funderar Christer Nilsson och betonar att ett ökat bussåkande är bra för miljön.
Kanske ställer någon bilen hemma, men samtidigt finns det många som är beroende av bussen för att kunna åka och handla och även den gruppen måste vi tänka på, menar han och ämnar ta upp frågan i samband med arbetet för att stärka handeln i centrum.

När det gäller parkeringsproblematiken så finns funderingar på att placera ut automater som kan erbjuda en eller två timmars fri parkering, därefter kommer det att bli avgift.
– Då kan den som parkerar själva avgöra hur länge man vill stå på p-platsen, poängterar Christer Nilsson och dyrare kan det bli att parkera där platserna är få, som exempelvis i centrum framför banker och butiker.
– Där är det viktigt att trafiken roterar så att lättillgängligheten ökar för de som vill utföra bankärende.

Annons
 

Vad gäller gratisparkeringen på Kasernplanen så blir den kvar, möjligtvis kan antalet platser med 2-timmarsparkering öka.
Tjänstemännen kommer också att titta på hur vi skall göra när det gäller parkeringen på Saluhallen och gamla Flickskolan, här kan delvis gratisparkering bli möjlig.

Vad gäller förslaget om P-skiva så är det inget man funderar på eftersom det i dag finns automater som kan reglera tiden bättre.

I Landskrona finns i dag 2 000 parkeringsplatser varav 550 är avgiftsbelagda. Avgifterna varierar mellan en och fyra kronor per timme. På vissa platser kan dessa komma att höjas till mellan sex och tio kronor medan de på andra platser kan försvinna helt.

Det finns 18 parkeringsautomater och den årliga intäkten uppgår till mellan 1,4 och 1,7 miljoner kronor. Till detta skall läggas felparkeringsavgifter på drygt 800 000 kronor per år. Förutom förslag till olika parkeringsregler skall tjänstemännen också titta över de ekonomiska konsekvenserna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser