Annons

Underhållande allvar- En skön mix av författare och musiker på teatern

En lagom mix av underhållning och allvar hoppas författaren Jonas Bergh kunna bjuda på när han tillsammans med tre författarkolleger och en musiker bjuder in till föreställningen ”Underhållande allvar”.
– Idén fick jag i Malmö där man kör sina poesidagar, en skön mix av Underhållande allvar som underhåller, förklarar Jonas Bergh som hade hoppats på ett evenemang över två dagar.
– Nu räckte pengarna inte till, så det får bli en dag och vi kommer att hålla till på Teaterrestaurangen, berättar han och bibliotekschef Margareta Rydhagen tände på idén.
– Den enkät vi låtit genomföra bland ickebesökare till biblioteket ger vid handen att man gärna vill se fler arrangemang, poängterade hon och lördagens författarträff ligger väl i linje med bibliotekets ambitioner.

– Vi har ett litterärt gästabud på hösten och sen är vi med under Kulturnatten, nu får vi också ett program på våren som jag hoppas kan bli återkommande.

Annons
 

Förutom Jonas Bergh, som nyligen gav ut med boken ”En blues från Landskrona” tillsammans med fotografen Thomas H Johnsson, medverkar också Åsa Moberg, Jan Sigurd och Anne Swärd.

För musiken svarar Andi Almqvist, bördig från Malmö och som 2005 kom med skivan ”Can´t stop laughing”.

Åsa Moberg är författare, översättare och frilansjournalist och senast aktuell med Lustpunkten, en bok om inlärning utan utbildning. Hennes mest uppmärksammade bok är Simone och jag, tankar kring Simone de Beauvoir, som kom 1996.

Jan Sigurd, författare och estradör med anknytning till Ven, har skrivit mer än tio böcker i olika genrer och även skrivit sångtexter till bl a Monica Zetterlund. Han har också belönats med Piratenpriset för sitt författarskap.

Anne Swärd bor i sydösta Skåne och debuterade med Polarsommar 2003. Boken nominerades till Augustpriset.
– Vi valde Teaterrestaurangen för att ge publiken möjlighet till lite mat och dryck i anslutning till programmet, betonar Jonas Bergh och de fyra författarna, alla bosatta i Skåne, läser ur sin böcker och pratar om sig själva och sitt författarskap.
– Kvällen blir en mix av musik och berättande och möjlighet att byta ord med medverkande författare och musiker, lovar Margareta Rydhagen innan det är dags att sätta upp affischer som upplyser om arrangemanget.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser