Annons


Under den gångna helgen avgjordes Sverigefinalen i ungdomsbiljard i Stockholm. Bland de hundra deltagarna, fanns i vanlig ordning skulle man kunna säga, ett lag från Västervångskolan. Landskronalaget bestod av Patrik Jukic, Alae Alasadi och Artur Matulaniec.
Det börjar nästa bli tradition att vi har ett lag med i finalen, säger Bo Cronsell, fritidsassistent på skolan och tillika ”Lag Patrik Jukic” coach.
Vi blev distriktsmästare i Malmö tidigare i våras och det kvalificerade oss för SM-finalen.

Största tävlingen i landet
Tävlingen räknas som Sveriges största biljardtävling med drygt 300 tävlande och är sanktionerad och stöttas av det Svenska Biljardförbundet.
– Det är här som den nya generationens biljardspelare kan fångas upp av biljardklubbar för att så småningom, kanske bli Sveriges framtida landslagsstjärnor, skriver förbundet på sin hemsida.

Annons
 

I grundspelet besegrade Västervångskolan ett lag från Borlänge med 6-2 innan Trulsegårdsskolan från Göteborg förpassades med 6-1.
På söndagens semifinalpass mötte man åter göteborgarna som denna gången besegrades med 6-2. I finalen väntade de regerande mästarna ”Soffe Boys” från Sofielundsgården i Malmö.
Fram till finalen spelade killarna riktigt bra biljard men nu märktes det att nervositeten började komma krypande, säger Bosse som fick se sina killar hamna i underläge med 5-1. Trots en stark upphämtning förlorade man med 6-3.
– Killarna gör en strålande turnering och andraplatsen kvalificerar oss till de Nordiska Mästerskapen som spelas i Göteborg den 2-3 juni. På lördagskvällen lär väl ett besök på Liseberg stå högt på killarnas önskelista.

Stans bäste biljardtränare
Hur kommer det då sig att Västervångskolan är så framgångsrika på biljard. I stan finns knappast någon förening där ungdomarna kan aktivera sig i sporten?
– Vi har en aktiv rastverksamhet på skolan och fyra biljardbord som är flitigt använda. Varje höst arrangerar jag ett skolmästerskap där vinnarna sedan får delta i DM. Det är klart att jag försöker inspirera eleverna, det är en del av mitt arbete. Nu får vi ta något extra träningspass i veckan, så att killarna vänjer sig vid sin nya utrustning. Utöver andraplatsen och medaljerna så fick nämligen spelarna vars en kö, avslutar Bo Cronsell, ”stans bäste biljardtränare”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser