Annons

Orgelkonsert i Sofia Albertina Bengt Sydmark bjuder på vackra toner på lördag klockan 15.00. Foto: Hjördis Thelander

Landskrona församlings musiker arrangerar två konserter i månaden.
Under månadens första helg hålls en konsert i Sofia Albertina kyrka och under månadens andra helg ges en konsert i S:t Johannes kyrka.

På lördagen klockan 15.00 konserterar Bengt Sydmark själv i Sofia Albertina kyrka. Besökarna bjuds på Josef Rheinbergers stora orgelverk Orgelsonate nr 8, det mäktiga orgelstycket Apparition de l’Eglise éternelle av den franske tonsättaren Oliviér Messiaen samt ett preludium och fuga av Nils Eberhard-Lovén, (1846-1925) organist, författare och musiklärare i Landskrona mellan1888-1912.

Annons
 

Jönssons Brass spelar i Ottarps kyrka
Jönssons Brass, under ledning av Harriet Jönsson, (musiklärare på musikskolan i Helsingborg) medverkar i tre psalmer samt framför utöver detta melodierna “Att angöra en brygga”, ”Panis Angelicus” och “Spiritual Contrasts” i Ottarps kyrka på söndag klockan 18.00.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser