Annons

Medaljregn i Stralsund över LS-simmare

– Under helgen som gick, 28-29 april, tävlade Landskrona Simsällskap i Stralsund. Landskrona var väl framme i klubbstriden och många fina lopp presterades. LS hade med sig en 17 man stark trupp och kom totalt på en delad fjärdeplats.

Tjejerna var långt upp i listorna. Lisa Rigby -94 och Sophie Stoltenborg -93 tog fyra guld var. Dessa två tjejer dominerade i sina grenar, 200 medley, 100 fritt, fjäril och rygg. Caroline Andersson-Ekström gjorde sällskap med Lisa på prispallen under 100 fjäril då hon knep bronset. Carro fina form räckte sedan även till bronspeng på 100 fritt och rygg.

Annons
 

My Fridéll och Lovisa Klarén, båda -92 är ytterliggare två tjejer som simmar snabbt. My simmade så snabbt att hon även vann de öppna klasserna på 50 och 100 fritt. Lovisa fyllde på med en dubbel i dessa grenar.

Lovisa vann dessutom100 rygg och My vann 100 fjäril där Louise Hultgren fyllde i med en dubbel åt LS på fjäril då hon simmade in på andraplatsen,
Louise vann vidare 200 medley där hon var ohotad. Seger blev det även på 100 bröst. Sophie Åkerberg sopade mattan åt LS då hon såg till att plocka bronset på 100 fjäril vilket innebar endast LS:re på prispallen i den grenen.

Fjäril är sannerligen en LS-gren, Johanna Lundahl -88 visade storform då hon persade och vann. Givetvis dominerade tjejerna också i lagkapp.
På 4×50 medley vann. Lovisa på rygg, Louise på bröst, My på fjäril och Sophie på fritt. Samma tjejer simmade även 4×50 fritt. Då LS tog en dubbel i den öppna grenen 50 fritt skulle det bli en munsbit, men tyvärr diskades laget för överväxling.

Erica Bergvall och Simon Stoltenborg, båda -95 simmade de kortare sträckorna och gjorde det mycket bra. Det blev nya pers så fort de hoppade i vattnet. 50 rygg gick bäst då båda tog medalj, Simon tvåa och Erica trea. Simon simmade även snabbt på 50 fritt men strax utan för pallen på en fjärde plats.

LS hade fler killar med sig. Olof Bengtsson -89 plockade medaljer på löpande band. Seger på 100 rygg Silver på 200 medley och silver på 100 bröst.
Robin Svensson -94 drämde till med ett brons på 100 bröst. Vincent Tunholm -93 älskar att tävla. Har han bestämt sig för att simma fort så blir det så. Inga medaljer dock men trots att han simmade fler lopp än de flesta gjorde han det med glöd varje gång. Bäst gick det på 100 rygg och 100 fritt.
Johan Norén -86 står för LS fjärilstalanger på killsidan. Johan simmar alltid stabilt och så även den här gången, 1.01.59 och ett silver till LS. Axel Persson -91 simmar också gärna fjäril, allt enligt John Gartsjö, tränare i Landskrona Simsällskap.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser