Annons

IV-programmet stärker

Direktionen för Landskrona, Kävlinge och Svalövs gymnasieförbunds har beslutat att stärka kopplingen till yrkesrollen inom det individuella programmet på Elise Malmrosgymnasiet i Landskrona.
– Elever som i höst startar det individuella programmet kan välja nya inriktningar som industri, hantverk och lärling. Detta innebär två dagars kärnämnesstudier på skolan samt tre dagar yrkesutbildning, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör Industriutbildningen kommer ske i samverkan med utbildningsföretaget Lernia.

Hantverksutbildningen i samverkan med friskolan Tau-learning i Malmö och lärlingsutbildningen i samverkan med Öresundsvarvet i Landskrona. – Syftet med dessa satsningar är att stärka dessa elevers anställningsbarhet och kommande yrkesroller på arbetsmarknaden. Det individuella programmet är ettårigt, men skall ses som starten på en treårig yrkes- eller lärlingsutbildning.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser