Annons

Fighters gjorde upp i Ängelholm

Landskrona Asiatiska Förening ställde upp med fyra kickboxare i Aprilcupen i Ängelholm. Tävling bjöd på i det närmaste 60 matcher och det blev därför en mycket lång dag för Landskronas representanter. Men den som väntar på något gott, väntar inte för länge. LAF lyckades nämligen ta med sig ett guld och två brons på fyra möjliga försök.

Edwin Pettersson gick i -63 kg och mötte i sin första match Anton Höglin från Umeå.
– Han lyckades inte riktigt komma igång och tempot blev därefter. I andra ronden vaknade Edwin och vann matchen med mycket jämna domarsiffror. I sin andra match mötte Edwin Morgan Johansson från Skagersvik. Först i andra ronden kom Edwin igång med boxningen och fick möjlighet att ta igen några poäng. Detta ledde kanske till att inte lyckades ta igen tillräckligt många poäng för att vinna matchen. I bronsmatchen skulle Edwin ha mött Faisal Hootak från Fighting Sprit Malmö, men då han lämnat walk over kunde Edwin gå hem med ett brons, berättar Katarina Pettersson från Landskrona Asiatiska Förening.

Annons
 

Katarina Pettersson själv mötte i -50kg, Julia Jaako från Fight club Stockholm. Katarina blev ganska stillastående och lät Julia få poäng via stoppsparkar. Dock satt dubbelsparkarna som de skulle. I bronsmatchen mötte Landskronafightern Mikaela Stenros från Skövdeklubben Coloseum i en match där Katarina var mycket koncentrerad.
– Jag lät mig inte bli stressad av min motståndare och tog hem bronset med många snygga höga sparkar och en lugn och bra fighting, säger Katarina..

Marcus Johansson, +94 kg, mötte Andreas Gustafsson från Karlskrona i en match där han inte fick särskilt mycket motstånd. Marcus var mycket fokuserad innan matchen och gjorde en välkontrollerad match med mycket boxning och svep vilket gav honom guldet.

Klubbens fjärde deltagare, Tony Berglund, var tvungen att meddela walk over på grund av att tävlingen drog ut på tiden och att han hade andra åtaganden.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser