Annons

Uppåt 10 000 män får diagnosen prostatacancer varje år och drygt 2500 dör i sjukdomen. Trots det är kunskapen om sjukdomen låg. Den 25 april startade Mustasch-kampen, en informations- och insamlingskampanj som sätter fokus på Sveriges vanligaste cancerform – prostatacancer. Cancerfonden uppmanar alla män att delta i kampanjen genom att odla mustasch och tävla med den. Kung Carl XVI Gustaf ger kampanjen sitt stöd och flera kända svenska män som Ernst Billgren, Ernst Kirchsteiger, Peter Magnusson, Börje Salming och Johan Staël von Holstein har redan anmält sig till tävlingen. Till denna skara karlar ställer sig nu fyra moderata kommunpolitiker i Landskrona, Lennart Söderberg, Björn O. Persson, Jan Nimmermark och Marko Huttunen. De moderata karlarna utmanar nu övriga karlar i kommunfullmäktige i Landskrona att odla mustasch.
Vi utmanar nu Torkild Strandberg, Niklas Karlsson, Thord Lindblom, Kjell Schöld, Lars Ståhl och alla andra karlar i kommunfullmäktige att odla mustasch under maj månad. Dessutom uppmanar vi de och alla andra politiker i Landskrona som har möjlighet att avsätta ett månadsarvode till Cancerfonden. Cancerfonden gör ett behjärtansvärt arbete i kampen mot prostatacancern, säger Marko Huttunen, ledamot i Landskrona kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktiges ordförande, Lennart Söderberg, som har mustasch i dag kommer enligt Huttunen att raka av sig mustaschen och odla om den på nytt till förmån för denna kampanjen.
Det gäller att kunna bjuda på sig själv och nu gör vi ju det i ett behjärtansvärt syfte. Att bekämpa cancer i alla dess former är viktigt. Cancern tar olyckligt nog många människors liv varje år. Det är bra om alla som kan också bidrar till att forskningen går framåt så att man en dag kan hitta ett botemedel mot cancern, säger Marko Huttunen.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser