Annons

Stipendium till ambitiösa ungdomar

Tre ungdomar, Rebecka Nilsson, Johan Hagsund och Frida Dahlström får vardera 10 000 kronor i stipendium från Lions Minnesfond. Minnesfonden upprättades efter den svåra flygolyckan utanför Ängelholm 1964 då tre av klubbens medlemmar omkom. Grundplåten då var 900 kronor, en summa som nu vuxit rejält vilket innebär att 30 000 kronor delas ut som stipendium.

Rebecka Nilsson, 21 år, får stipendiet bland annat för sitt engagemang i Landskrona Tennisklubb och för informationsarbetet kring riskerna med HIV och Aids. Hon studerar juridik i Lund med inriktning på människorättsfrågor.
Johan Hagsund, 20 år, studerar i USA och kombinerar studierna i matematik, fysik och ekonomi, med framgångsrikt golfspel i Mount Olive Colleges skollag.
Frida Dahlström är yngst med sina 17 år och får stipendiet för sina fina studieresultat. Hennes ambitioner är att läsa vidare för att bli forskare inom läkemedelsindustrin.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser