Annons

Allsvenska lyft i Landskrona

Tyngdlyftare från Greppet, Klippan, Malmö och Trelleborg gästade Landskrona Idrottshall under söndagen när den andra omgången av allsvenskan avgjordes. Bästa herrlyftare för dagen var hemmalyftaren Marcus Ahl som lyfte 240 kilo totalt, 105 kilo i ryck och 135 i stöt. Bästa damlyftare var Trelleborgs Lina Sjölin med 74 kilo totalt, 32 kilo i ryck och hon stötte 42 kilo.
– En del rekord hade vi också, både veteranrekord och personliga rekord, berättar junioren Kristian Berglund från arrangerande Landskrona Atletklubb. Raymond Hallgren, LAK satte skånskt veteranrekord i stöt med 118 kilo och Kristian själv satte personligt rekord med 51 kilo i ryck.
Landskronalaget fick ihop 1299 poäng vilket var snäppet bättre än både Klippanlaget och Malmölaget.

Landskronalyftarna var även framgångsrika på Veteran-SM i Örebro den 24 mars. Patrik Helgesson tog silver i 85 kg:s klassen, Bernt Nilsson knep bronset i 69 kg:s klassen och Björn Nilsson kom femma i 77 kg:s klassen.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser