Annons

Internationella framgångar för Linjens bangolfare

Tre av bangolfklubben Linjens spelare har trots den tidiga våren redan varit och tävlat utomlands under påskhelgen. I strålande solsken spelade Joel Andersson, Malin Jacobsson och Fredrik Jacobsson den traditionella påskturneringen i tyska Weinheim. Underlagen för tävlingen var EB och Betong.
Spelmässigt gick det bra för oss alla. Joel spelade strålande på båda underlagen vilket bådar gott inför hans framtida landslagssatsningar. Redan från start inledde han en hård batalj med den danske landslagsspelaren Casper Fredriksen. Tävlingen igenom turades de två om att inneha ledarpositionen. Tyvärr blev det tillslut en snöplig förlust med minsta möjliga marginal, ett slag på de tio spelade varven. Men återigen – bra spel som bådar gott inför framtiden, säger klubbkamraten Fredrik Jacobsson.

Malin som hade mycket att bevisa inför årets landslagsuttagningar utklassade sina motståndare genom att vinna med över 30 slag.
– Precis som Joel, som inte spelat så värst mycket betong tidigare, visade Malin upp stabilitet, kunnande och spelglädje hela tävlingen igenom, vilket verkligen visade sig på resultattavlan.
Det kan noteras att den fyrfaldiga LISA-stipendiaten Malin i förra veckan blev uttagen som reserv till juniorlandslaget inför stundande Nationscup i Södertälje.

Annons
 

Fredrik spelade i Herrklassen och stötte där på hårdast möjliga motstånd i from av båda svenska, norska och tyska mästare. Efter en stabil genomförd kvaltävling placerade sig Fredrik bland de 16 som gick vidare till cupfinalen. Väl där blev det tyvärr respass direkt i första cupmatchen. Trots lite sämre spel på EB:n så blev det ändå en resultatmässigt godkänd tävlingsinsats med en niondeplats som facit.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser