Annons

Charles Anderson – Valde Superettan före Allsvenskan

Tidigare BoISaren, numera lagkaptenen i Trelleborgs FF, Linus Malmqvist känner årets nyförvärv Charles Anderson väl och vitsorden är många och vackra.
– Vid sidan av plan är Charles en fantastiskt sympatisk människa. Han är helt enkelt en go´ kille som alltid har ett leende på läpparna. På planen är han en spelare med otroligt kvicka fötter. Han har en bra första touch på bollen och en riktigt bra passningsspelare.
På frågan om Charles hade tagit en plats i dagens TFF, svarar Linus, möjligen något överraskande.
– Det tror jag nog att han hade gjort. Han var den naturliga uppbackningen bakom Jonas Bjurström som även han har försvunnit vidare.

Frågan man då ställer sig är, varför stannade du inte i TFF och spelade allsvenskt i år?
– Jag hade en tanke om att en dag få gå på college i USA och för att komma ifråga för ett stipendium så fick man inte spela i Allsvenskan. Jag har mött BoIS många gånger, främst med MFF:s b-lag och alltid gillat klubbens fotbollsintentioner men även filosofin att släppa fram egna unga spelare. Jag känner Patrik Johansson sedan min tid i Malmö och tycker om honom som tränare. I BoIS finns dessutom många mycket duktiga och erfarna spelare som jag kan lära mig mycket av, säger Charles Anderson och det är tydligt att vi har att göra med en ambitiös 21-åring som dessutom ställer höga krav på sig själv.

Annons
 

– Ibland kanske för höga. Jag trodde att jag skulle klara av studierna samtidigt som jag anpassade mig till fotbollen i en ny klubb. Jag har dessutom en dotter på 18 månader som kräver sitt. Det har stressat mig, bekänner Charles samtidigt som han påtalar att han inte är nöjd med sin försäsong.
– Jag hade förhoppningar om att få spela mer under försäsongen. Jag kanske har varit för ivrig i att visa alla här att jag är en duktig fotbollsspelare och så har det mesta låst sig istället. Skolan har blivit lidande och fotbollen likaså. Jag har insett att jag måste göra prioriteringar och har därför gjort klart med skolan om att jag ska skjuta fram en del kurser till nästa termin. Det gör förhoppningsvis att det ska bli lättare för mig att fokusera på fotbollen.

Charles är trots sin ringa ålder en hårt prövad man. Knappt fyllda 17 kom han ensam till Sverige från Kamerun där han förlorat sina föräldrar. Han hamnade i Malmö och snart var han en av de framträdande spelarna i MFF:s u-lag. Som icke EU-medborgare och fortfarande i väntan på ett uppehållstillstånd ville inte Malmöklubben skriva a-lagskontrakt. Charles fick istället kontrakt med Trelleborgs FF och i samma veva ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige.
– Det är naturligtvis också sådant som kan framkalla stress och oro att jag ännu inte fått permanent uppehållstillstånd, säger Charles som dock finner BoIS-tränarduo som goda samtalspartners om bekymmerna blir för påträngande.
– Fotbollen har varit min räddning. När jag spelar känner jag ett lugn. En egenskap jag har är att jag aldrig ger upp.

Patrik Johansson gjorde tidigt klart att han såg dig som ett utmärkt yttermittfältsalternativ, hur ser du på det?
– När jag var i Malmö så var konkurrensen om innermittfältspositionerna stenhård. Därför hamnade jag på en kant och det gick bra. Jag spelar helst innermittfältare men tränaren bestämmer och det finner jag mig absolut i.

Du har skrivit ett treårskontrakt med BoIS, hur ser din personliga målsättning ut?
Mina betyg räcker inte till college. Jag tänker satsa på fotbollen även om jag på sikt även vill läsa till ekonom. Nu ska jag utveckla mig som fotbollsspelare och bli bättre på allt. Det känns som att jag har hamnat i en stor klubb. Mitt mål är att vi ska ta upp BoIS i allsvenskan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser