Annons

S motsätter sig uppfräschning av kommunledningens lokaler

Den borgerliga Treklövern vill bygga om kommunledningens lokaler för 200 000 kronor. Något som upprör oppositionsråd Niklas Karlsson då han menar att det rimmar illa då det samtidigt görs nerskärningar på Komvux och att äldreomsorgen fått sparbeting på sig.
– Det rimmar illa att tvinga äldreomsorgen och vuxenutbildningen att skära ner sin verksamhet med motiveringen att ekonomin är dålig, samtidigt som man anser sig ha råd att bygga om sina egna kontor för 200 000 kronor, säger Niklas Karlsson (s)

Det var vid kommunstyrelsens sammanträde på onsdagen som den borgerliga Treklövern på sittande möte föreslog att man skulle anslå pengarna för att bygga om sina kontorslokaler. Niklas Karlsson förklarar att motiveringen till ombyggnationen skulle vara ett led i omorganisationen.
– Mycket underligt, anser han och tillägger;
– Kommunens omorganisation har aldrig syftat till att bygga om kommunledningens kontorslokaler. Det är en efterhandskonstruktion.

Annons
 

Till Landskrona Posten säger kommunalråd Tutti Johanssom Falk att heltäckningsmattan som finns på våningsplanet ska bort.
– Den gör att jag är tjock i halsen varje dag som jag går hem, säger Tutti Johansson Falk till tidningen.

Karlsson förklarar vidare att utan ritningar och planer ville man att kommunstyrelsen skulle anslå 200 000 kronor för en ombyggnad av kommunledningens kontor. Detta samtidigt som man försöker måla upp en bild av kommunens ekonomi som underbalanserad.
– Att hitta pengar för att bygga om sina gena kontor är tydligen inga problem men att bevilja komvux och äldreomsorgen pengar så att de klarar av sina uppdrag, det vill man inte. Tråkigt, säger Niklas Karlsson och avslutar, det är inte nya flotta kontor Landskrona behöver, utan mer utbildning för fler arbeten och bättre äldreomsorg för våra gamla.

Efter votering med röstsiffrorna 7-5 beslöt kommunstyrelsen att bifalla 200 000 kronor för ombyggnation.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser