Annons

Får Landskrona behålla konstrundan?

Den nordvästskånska konstrundans samlingsutställning fortsätter att locka konstpublik från när och fjärran. Tredje året i Konsthallen ser ut att bli ett nytt rekordår, men frågan är om det blir någon fortsättning i Landskrona?
– Det är många kommuner som vill ha samlingsutställningen eftersom den ger bra reklam för kommunerna, men också för konstnärerna i närområdet, förklarar projektledare Sol-Britt Lindfors Lång och berättar att såväl Ängelholm som Klippan och Åstorp har hört av sig, för att nämna några.
– Och i Helsingborg vill politikerna få utställningen till Dunkers kulturhus, förklarar hon och tillägger att konstnärerna själv har ett stort inflytande på beslutet om framtida lokalisering av samlingsutställningen som i år lockade 155 utställare och som redan efter bara några dagar låg klart över publiksnittet för i fjor.
– Det ser ut att bli ett nytt rekordår, analyserar Sol-Britt Lindfors Lång som också är mycket nöjd med valet av Landskrona Konsthall.
– Kommunen har ställt upp helhjärtat, här finns fina parkeringsmöjligheter och vackra omgivningarna. Det kan inte bli mycket bättre, anser hon men vill inte ha någon direkt uppfattning vad gäller framtida placeringar.
– Konstnärerna skall fylla i en enkät och i maj kommer styrelsen att sammanträda för att ta ställning till den framtida lokaliseringen av samlingsutställningen.

Konstrundorna runt påskhelgen började en gång i tiden på Österlen, i Nordsvärsta Skåne har rundan funnits i tretton år och de tio första höll man till på Krapperup utanför Mölle. Rundan har växte i omfång för varje år och Krapperup blev för trångt, därför fick Landskrona chansen. Och från kommunens sida var man inte sen att nappa på anbudet.
Om Konstrundans förträfflighet råder politisk samsyn. Detta ger oss mjuka och härliga bokstäver i media tillskillnad från alla hårda och kantiga ord som sägs om Landskrona. Nu får vi en chans att visa upp det positiva staden har att erbjuda, konstaterade kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg i anslutning till öppningen av årets runda och mot den bakgrunden lär kommunen trycka på för att få samlingsutställningen också en fjärde gång.

Annons
 

Till helgen avslutas utställningen med bland annat uppträde av välkända orkestern Domnivet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser