Annons

Konsert i Sofia Albertina

På lördag gästas Sofia Albertina kyrka av sopranen Carolina Jönsson och organisten och pianisten Olof Tholander – båda från Helsingborg. Carolina och Olof framför ett blandat program som sträcker sig från sånger av Peterson-Berger och musik ur Händels ”Messias” till verk av Duke Ellington och operaörhängen av Donizetti. Från filmen ”Titanic” kommer ledmotivet ”My heart will go on” som också finns med i programmet.

På Sofia Albertinas stora orgel framförs bland annat Dubois ”Toccata”, dessutom kommer ett stycke för sopran och orgel, komponerat av Olof Tholander att framföras. Verket heter ”Cantus vitae”, som betyder ”Livets sång” och bygger på texter ur Bibeln.

Annons
 

Carolina Jönsson går sitt sista år på Musikhögskolan i Malmö, där hon studerar solosång. I maj kommer hon att ha sin examenskonsert i Mariakyrkan i Helsingborg. Hon är även en flitigt engagerad sångerska som bland annat kunnat höras solist vid julkonserter på Helsingborgs konserthus.
Olof Tholander är organist i Kropps pastorat och frilansande musiker. Han komponerar även egen musik och har bland annat fått sin musikal ”Mose i tiden” framförd av körer, solister och symfoniorkester. Det är en musikal med över två timmars speltid som för ett par år sedan sattes upp med femton föreställningar i Helsingborg.

Carolina och Olof sammanfördes under arbetet med musikalen ”Mose i tiden” där Carolina hade en av huvudrollerna. Tillsammans har de bland annat musicerat i ett femtiotal kyrkor i södra Sverige och i Köpenhamn. Framför sig har de en turné till sommaren med konserter i kyrkor i Skåne och Halland.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser