Annons

Hakenstigen rustas upp igen

Tekniska verken tar 1,1 miljoner kronor från det egna kapitalet för att återställa den delvis raserade Hakenstigen på Ven.
– Nu väntar vi bara på ett klartecken från länsstyrelsen innan vi kan påbörja arbetet. Vi vill gärna hinna bli klara till turistsäsongen, förklarar ordförande Björn O Persson, m, som om det skulle visa sig nödvändigt kan tänka sig att söka medel för återuppbyggnaden hos kommunledningen.
För den avsatta summan skall stigen som går från Bäckviken fram till Hakens fyr få en delvis ny sträckning som inte gör den så känslig för naturens krafter. Det är här som länsstyrelsen tidigare sagt nej till förlängningen med hänvisning till strandskyddsbetämmelserna.
Men nu verkar länsstyrelsen ha ändrat sig och ser positivt på våra planer som skulle göra stigen pålitligare.
Projekterings- och byggtiden beräknas till sex veckor.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser