Annons

Fem till sjukhus efter lägenhetsbrand

Igår kväll fick räddningstjänsten rycka ut för att släcka en lägenhetsbrand på Pilängsrundeln i norra Landskrona. Fem personer fick föras till sjukhus men ingen skadades allvarligt.
– Vi var på ett annat uppdrag när larmet kom vilket gjorde att vi blev lite splittrade, säger räddningsledaren Janos Sari som var först på plats.
– När jag kom dit slog stora lågor ut genom ett fönster på andra våning. Vår första uppgift var dock att få ut en man som befann sig på tredje våning. Samtidigt påbörjade vi släckningsarbetet genom att spruta in vatten från gården.

När man väl fått ut mannen från tredje våning kom meddelandet att det eventuellt fanns ett barn kvar i den eldhärjade lägenheten.
– Då blev det fart på rökdykarna. Men innan de hunnit gå genom lägenheten så fick vi tag på familjen som bodde där och de gav beskedet att samtliga var ute.

Annons
 

Vad som orsakat branden är oklart.
– Vi har idag undersökt lägenheten och det sovrum som branden startade i och vi har inte funnit något som kan härleda till brand, säger Janos Sari och avsutar.
– Nedanför fönstret ute på gården fanns dock rester av smällare och raketer och det skulle kunna vara anledningen. Men det finns alltså inget där inne som pekar åt det hållet.

Fyra av de som bodde i lägenheten samt mannen på tredje våning fördes till Helsingborgs lasarett och tillbringade också natten där. På morgonen kunde dock samtliga återvända till Landskrona.
Den eldhärjade lägenheten har totala brandskador och rummet som branden startade i är helt utbränt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser