Annons

Davis Cup-framgång

Svenska Davis Cup framgångar har lyst med sin frånvaro. Inte sedan 2001 har Sverige lyckats ta sig vidare till semifinal i den ärofyllda tennisturneringen. Men i helgen hände det, Sverige besegrade Argentina med 4-1 i Mässhallen i Göteborg och i höst väntar USA, troligen på samma plats och möjligen med samma vägvinnande underlag – Taraflexgolv från Unisport Scandinavia i Glumslöv.
– Svenska Tennisförbundet kallade oss faktiskt för den femte spelaren, säger en märkbart stolt Mikael Hjelte, VD på Unisport Scandinavia AB.

Ett av de stora diskussionsämnena bland spelare, ledare och media har varit det extremt snabba underlaget. Ett underlag som uppenbart passat det svenska spelet och spelarna perfekt.
– Inom svensk tennis har man länge valt just underlag så att det ska passa motståndarna så illa som möjligt och inför Davis Cup-landskamper på hemmaplan så brukar jag och förbundskapten Mats Wilander ta en diskussion om vad som kan vara lämpligast, medger Mikael Hjelte.

Annons
 

Hur blir det då mot USA?
– Nu gick det riktigt bra på Taraflexgolvet mot Argentina men det är inte omöjligt att vi då lägger in Hardcourt. Ett snabbt golv även det men inte fullt så snabbt, säger Hjelte som verkligen sett till att sätta Landskrona på tenniskartan. Frågan är då hur mycket Landskronafirman har att göra i samband med ett så pass stort sportsevenemang som Davis Cup.
Tillgången till lokalerna spelar naturligtvis in men i Göteborg var vi uppe veckan innan och har därefter jobbat i stort sett dygnet runt. Under själva tävlingarna och träningarna finns vi sedan på plats om något oförutsett skulle inträffa. Nu händer ju aldrig något med golvet men däremot kan en linje behövas tejpas om.

Landskronagolv i Globen
Närmast på programmet för Hjelte och kompani väntar SM-finalen i innebandy i Globen om två veckor och därefter ska det läggas sportgolv i Danmark i maj när damernas innebandy-VM går av stapeln.
– Annars är det främst på konstgräsplanerna den stora expansionen sker just nu. Här har vi att göra så in i norden, säger Hjelte och även om ordvitsen inte var menad så är det precis vad som sker.
– Nyligen har norska ligalaget Bodö/Glimt lagt vårt konstgräs på sin arena. Rosenborg har det på sin träningsanläggning och rapporterna från norrmännen är enbart positiva. Just nu arbetar vi med en vidareutveckling av den tredje generationens konstgräs. Man eftersträvar ett strå som står upp bättre, vilket gör att bollen får en naturlig studs. Typ en perfekt sommargräsmatta.
Med tanke på att konstgräsplan lätt kan användas 2000 timmar om året utan några större krav på vare sig vatten, sol, gödsel, luftning eller klippning, så inser man att framtiden ligger för Unisport i Glumslöv.
– Vi har en 6-7 konkurrenter i landet men eftersom vi samarbetar med det ledande agenturerna på området så ser framtiden riktigt ljus ut. Vi är ett bra och sammansvetsat team som jobbat hårt under ett par år och det är skönt att det nu premierar sig, säger Hjelte och visst är det gamle BoISaren vi talar med.
– Vi är en hel del gamla fotbollsspelare på firman. Så den kunskapen besitter vi väl.
Nu är det inte enbart idrottsplatser som utrustas med konstgräs från Glumslöv.
– Det bli allt vanligare alternativ för villaträdgårdar och grönområden. En del refuger och rondeller har vi också utrustat med konstgräs.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser