Annons

Kristna församlingar firar Påsknattsmässa


Den sjunde april klockan 23.30 firas Ekumenisk Påsknattsmässa i Sofia Albertina kyrka. Förutom Landskrona församling medverkar Livsglädje Landskrona, Frälsningsarmén, Pingstkyrkan och Katolska kyrkan.

Påsknattsmässan är en unik upplevelse som hålls i samverkan med flera kristna trossamfund i Landskrona.
– Vår första ekumeniska mässa hölls förra året i Sofia Albertina kyrka, berättar Håkan Kenne, pastor från Livsglädje Landskrona. Glädjebudet att Jesus är uppstånden är det mest centrala i det kristna budskapet. Detta förenar de kristna trossamfunden och vi vill samlas kring detta på påsknatten.

Annons
 

Upplevelsemässa
Besökarna samlas i Sofia Albertina kyrkas tornkapell och vapenhus. Där är det mörkt – rummen är endast upplysta av levande ljus.
Ljus delas ut till alla som väntar i mörkret. Sedan går vi alla in i kyrkan tillsammans, berättar Birgitta Sjöstedt, präst i Landskrona församling.
-Vi tycker att Sofia Albertina kyrka är den mest lämpliga kyrkan, säger Bengt Strömberg, pastor i Pingstkyrkan. Det är den största kyrkobyggnaden och kan rymma alla församlingarna.

Från mörker till ljus
Ljusen tänds och påsknattsmässan börjar med ropet att ”Kristus är uppstånden”.
-Symboliken är att vi går från död till liv, från mörker till ljus och från hopplöshet till hopp, berättar Håkan Kenne.
– Döden är besegrad och det är verkligen värt att fira.
Påsknattsmässan är unik och inte lik någon annan av årets gudstjänster. Tidpunkten är också annorlunda, mässan hålls klockan 23.30 och varar cirka en timme.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser