Annons

Den sista regionsserietävlingen i rytmisk gymnastik nyligen i Halmstad RG:s regi. Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening var, som vanligt, representerade med många gymnaster i samtliga klasser. Miniorerna tävlade i tunnband och käglor och där segrade Landskronatjejen Josefine Olsson.
– Josefine går från klarhet till klarhet och hennes talang och vilja har kvalificerat henne till miniorfinalen som kommer att äga rum i slutet av maj, säger Sophia Walfridsson från LKGF. Klubbkompisarna Julia, Erika, Emma och Ellinor gjorde även de fina tävlingar och samtliga av LKGF:s miniorer placerade sig bland de tio bästa.
Vi väntar med spänning på framtida framgångar för våra yngsta tävlingsgymnaster.

I ungdomsklassen tävlades det i rep och fristående och LKGF representerades av Claudia Gunnarsson och Amanda Lindblom.
– Claudia lyckades bäst denna gång med ett underbart friståendeprogram och ett lite mindre underbart rep. Hon är en väldigt musikalisk gymnast vilket man lägger märke till när hon står på mattan. I och med den fina placeringen i Halmstad är hon nu klar för landskampen Skåne-Danmark som LKGF arrangerar den 2 juni. Amanda tävlade också bra, men vi vet att hon har kapacitet att göra ännu bättre ifrån sig, menar Sophia Walfridsson.

Annons
 

I den öppna klassen tävlade våra två juniorgymnaster Wiktoria Matulaniec och Emma Sandell som ett par veckor tidigare debuterade i nationellt sammanhang. Wiktoria lyckades bäst denna gång och slutade på en välförtjänt fjärde plats. Emma hade varit sjuk i veckan och kunde därför inte prestera på topp.
En nyhet på tävlingen var elitklassen för seniorer, där Ida Nordehammar deltog. Ida körde tunnband och käglor och var mycket motiverad att slå övriga gymnaster som ställde upp. Vilket hon också gjorde med god marginal.
– Ida visade i denna tävling prov på sin envishet och kämparanda.

Kommande tävlingar för LKGF:s gymnaster är Ungdoms-SM i Göteborg den 28 april för Claudia och Amanda, en internationell inbjudningstävling i Spanien, samt SM för Ida, Skåne-Danmark för Claudia, Wiktoria och Ida, Götalansmästerskapen den 5 maj för ungdomstruppen och miniorfinalen för Josefine i slutet av maj.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser