Annons

U 52 bildat i Landskrona

Amnesty Internationals arbete för mänskliga rättigheter resulterade i bildandet av gruppen U 52 i Landskrona. Nej, det handlar inte om någon rysk ubåt utan om ungdomsgrupp 52 bestående av Per Kronström, Fredrik Landén, Pontus Thernström, Oskar Gustafsson och Farah Abadi som går sista året på samhällsprogrammet.
– Det var när vi funderade på vårt projektarbete som vår lärare kom med förslaget, hon hade varit med i Amnesty i många år och vi tyckte att det lär spännande och intressant, förklarar Per Kronström och berättar att gruppen varit ute på kommunens skolor och informerat om Amnesty och orättvisorna i världen.
– Många ungdomar tänker inte på vilka orättvisor som finns runt om i världen och i vårt arbete har vi koncentrerat oss på att informera om olika länders tortyr och dödsstraff, berättar Farah Abadi som har svårt att förstå att det fortfarande finns de som förespråkar dödstraff.
– Sätter man sig in i frågan så förstår man också hur inhumant det är. Dödsstraffet är helt oförsvarbart.

Projektarbetet skall avslutas den här terminen med en skriftlig redogörelse, men innan dess hoppas ungdomarna kunna förmå elever från årskurs två att fortsätta arbetet så att Amnestygrupp U 52 lever vidare.
– Det är ett viktigt informationsarbete och jag kommer att fortsätta vara medlem i Amnesty också efter skolans slut, säger Pontus Thersnström och kamraterna instämmer.
– Att jobba med de här frågorna har känts angeläget och jag tycker att man kunde tagit upp mer om orättvisorna i världen på lektionerna, avslutar Fredrik Landén innan det är dags att förbereda nästa klassinformation.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser