Annons

Borstahusens semesterby

Borstahusens semesterby byggdes i början av 1960-talet. Då var ambitionen att skapa möjligheter för arbetare och tjänstemän att kunna tillbringa en del av sin sommarsemester på annan plats än i hemmet. 55 stugor byggdes med en mycket särpräglad arkitektur i det vackra parkområdet mellan stranden norr om Borstahusens fiskeläge och Landskrona GK:s golfbana.
Sedan dess har stugbyn genom åren kompletterats med ytterligare 27 stugor. Besökarna kommer nu inte enbart under sommarperioden, utan under hela året. Golfturism, weekend-resor och olika former av idrottsläger har blivit ett allt viktigare komplement till den traditionella semesteruthyrningen.
– Ett starkt behov av förnyelse av de äldre stugorna har vuxit fram de senaste åren, poängterar Göran Nyström på kultur- och fritidsförvaltningen.

Denna förnyelse har nu påbörjats i och med att ombyggnaden av en första grupp om tio stugor har inletts. Arbetet påbörjades i början av mars och de första fem stugorna blir klara för uthyrning till julisemestern.
De nya stugorna genomgår en total ombyggnad och får modern standard samtidigt som den karaktäristiska arkitekturen bibehålles. Stugorna byggs ut med en 20 kvadratmeter ny del där dusch/wc och ett nytt sovrum skapas. Stugorna blir vinterbonade, får takfönster för att ge mer ljus in i stugan, nytt kök, ventilation, datanät och ny möblering. Stugan får tre sovrum med sammanlagt sex bäddar. Ytterligare 20 stugor planeras bli föremål för ombyggnad under 2008.
Samtidigt inleds installationen av fjärrvärme i området. Samtliga moderna stugor får nytt värmesystem, fjärrstyrning av värme och ventilation, datanät och nytt v/a nät.
Den totala investeringen uppgår till cirka 25 miljoner

Annons
 

Borstahusens semesterby fördes vid årsskiftet över till ett helägt kommunalt aktiebolag tillsammans med campinganläggningarna i Borstahusen och på Ven. Avsikten med den organisatoriska förändringen är att anläggningarna skall kunna drivas med ett tydligare resultatansvar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser