Annons

Lokalavdelningsrevisor JO-anmäler sin förbundsordförande

En revisor i den lokala avdelningen av ett handikappförbund har anmält förbundsordföranden till justitieombudsmannen. I sin anmälan till JO hänvisar revisorn till att förbundet inte lämnat in några deklarationer och inte heller ha ansökt om skattebefrielse.
– Föreningen har använt merparten av intäkterna till helt gratis restaurangbesök för styrelse och medlemmar, ett på Ystads Värdshus och ett julbord på hotell Öresund i Landskrona, skriver revisorn i sin anmälan och poängterar också att mindre än 3 000 kronor använts till föreläsare och annan information.

Förbundsbasen satt också ordförande vid lokalavdelningens årsmöte och nu vill anmälaren att JO granskar hennes uppträdande i anslutning med mötet.
– Ordförande gjorde klart för mig att min anklagelse var allvarlig och att man kan uteslutas när man skadar en förening som jag gjort, skriver revisorn och anser samtidigt att ordförande tolkat lagen felaktigt när hon struntat i att deklarera eller begära skattebefrielse.
– Hon ansåg det vara medlemsvård, står det i anmälan.

Annons
 

I skrivelsen konstateras att det finns 35 lokalavdelningar och anmälaren menar att det inte kan anses vara korrekt att ordförande åker runt och uppmanar lokala föreningar att använda bidrag från kommuner och Studieförbundet Vuxenskolan till att äta gratis på restaurang.
– Pengarna bör i stället gå till att vårda handikappade medlemmar med friskvård och information.
Efter att inte ha fått svar på sina frågor från förbundets revisor vänder sig nu anmälaren till JO för en granskning av uppgifterna och hur dessa överensstämmer med gällande skattelagstiftning.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser