Annons

Paketresor ska locka till Landskronabesök

Nu skall turisterna lockas till kommunen med hjälp av specialkomponerade paketresor. Upplägget kan ses som en utveckling av turistsatsningen som gjordes för Ven förra året och som nu kommer att omfatta också sevärdheter i Landskrona.

Det är kulturinstitutioner och olika aktivitetsarrangörer som gått samman kring ett antal turförslag med teman inom historia, konst och trädgård.
– Med den skilda karaktär som en ö och en fastlandsstad har blir det en omväxlande och spännande mix av upplevelser och aktiviteter, poängterar Göran Nyström, projektledare för Tycho Brahe museet och påpekar samtidigt att Ven länge varit ett välkänt resmål för arrangörer i södra Sverige.
– Att Landskrona också är en spännande kultur- och trädgårdsstad är troligen bara känt för den regionala publiken i Skåne.

Annons
 

Utbudet består av åtta olika paketresor som erbjuder allt från besök på Tycho Brahe museet på Ven, Konst- och kulturhuset Pumphuset i Borstahusen, Landskrona museum som är ett av landets största kommunala museer.

Thorsten på TUR
Marknadsföringen av resorna påbörjas av Thorsten Karlén, vd för Landskrona Plus som i dag finns på plats när landets största turistmässa, Turmässan i Göteborg, slår upp portarna. Nyligen bearbetades också den tyska marknaden vid en stor turistmässa i Berlin. Inblandade parter betonar att satsningen är långsiktig och att det kommer att ta ett antal år innan informationen finns ute hos olika researrangörer och bussbolag.

Läs mer om satsiningen på den för ändamålet framtagna webbsidan >>>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser