Annons

Ny komminister i församlingen

På söndag,välkomnar Landskrona församling sin nya komminister, Eva-Lotta Grantén Teol. Dr. Hon välkomnas till församlingen av Kyrkoherde Bengt Karlgren och predikar själv vid högmässan i Sofia Albertina kyrka.

Eva-Lotta Grantén som är bosatt i Bjärred med make och barn har arbetat som komminister där under tretton år.
– Jag slutade i Bjärred 2003 och jobbade sedan på universitetet och i Lund. Det känns som en spännande utmaning att nu börja arbeta i Landskrona. Staden är ett Sverige i miniatyr – här finns allt, miljonprogrammets bostäder, villor på Strandvägen, de små kyrkbyarna på landet och ön Ven.

Annons
 

Etiska frågor är en av Eva-Lottas specialiteter och hon kommer bland annat att arbeta med allmän församlingsutveckling.
-Jag ser fram emot detta, jag har en ganska bred erfarenhet av församlingsarbete och är en strukturerad person.

Eva-Lotta Grantén har vikarierat i Landskrona församling sedan årsskiftet och anställdes den första mars. Hon prästvigdes 1986 i Linköping av dåvarande biskopen Martin Lönnebo och doktorerade i etik, 2003 i Lund, med avhandlingen ”Patterns of Care: Relating Altruism in Sociobiology and the Christian tradition of Agape” som behandlar ämnet ”osjälviskhet”. På fritiden umgås hon med sin familj och hunden Assar.
– Hundar är ett av mina främsta intressen och jag är aktiv inom Svenska Welsh Corgi klubben.

– Det känns väldigt bra att vi lyckats knyta Eva-Lotta till oss, säger kyrkoherde Bengt Karlgren.
Eva-Lotta har både lång erfarenhet som präst och en högre utbildning. Dessutom har Eva-Lotta tjänstgjort hos oss tidigare så vi vet vilken kapacitet hon är. Hon är både tydlig och klar i sitt teologiska tänkande och talar så att människor förstår vad hon menar. Jag räknar med att hon också snart ska få ta över en del ledningsuppgifter som nu ligger på mig.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser