Annons

Efter en elva timmar lång bussresa kom BoIS a- och u21-trupp i måndags fram till holländska Dwingeloo för en veckas träningsläger.

Anledningen att de båda trupperna reser på gemensamt läger är att stärka samarbetet och föra ungdomarna närmre seniortruppen.
– Vi kommer i den nya U21- serien att få använda fem överåriga spelare per match. Detta gör att vi förhoppningsvis ofta kommer att få se a-lagsspelare i våra matcher, säger U21-tränare Stefan Mårtensson.
– Detta är något som vi hoppas kunna utnyttja men alldeles säkert kommer även våra motståndare att göra det, betonar Mårtensson och därmed kan man konstatera att nya U21-serien kan komma att innehålla allsvenska profiler från MFF, HIF, TFF, Kalmar och Halmstad, varvat med landets mest talangfulla ungdomar. Högintressant med andra ord.
Ja, och dessutom införs det prispengar till serievinnarna, så lagen kommer alldeles säkert att gå in för detta.
Även sportchef Mats Aronsson ser fram emot att följa den nya u21-truppen.
– Detta känns mycket spännande och starten har varit mycket positiv.

Annons
 

Dwingelooing!
Inledningen på träningslägret bjöd dock på en prövning. Planen BoISarna skulle träna på under tisdagsförmiddagen var vattensjuk och därmed stängd. Laget hänvisades först till en leråker alternativt till ett grönområde stort som en sjumannaplan. Den 45 man stora BoIS-truppen intog efter viss tumult den stängda planen, rapporterar Mats Aronsson som därefter fick tillbringa ett par timmar i telefon för att fixa fram nya träningsplaner till eftermiddagens pass. Detta löste sig och stämningen är åter på topp.
– Det ska vara lite uppförsbacke ibland. Då uppskattar man framgången mer. Har just varit ute på morgonen och kan med tillfredsställelse konstatera att det blir en härlig och solig dag. Alla är friska och humöret är på topp. Träningen kan börja, säger Mats Aronsson på onsdagsmorgonen och medger samtidigt att fotbollsskorna är med på resan.

En höjdpunkt på lägret kan alldeles säker bli på lördag när truppen reser till Rotterdam för att på plats se EM-kvalmatchen mellan Holland-Rumänien.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser