Annons

Ett årsmöte med Landskrona Segelsällskap är långt ifrån någon gemytlig tillställning. Som en blöt filt över mötet vilar konflikten mellan föreningen och krögaren Poul Lorenzen. Och inför årsmötet passade ordförande Peter Malmberg på att kasta in lite extra tändvätska på brasan genom att i årets första Nyhetsbullentin påstå att ”LSS är under angrepp från krafter som vill ta över klubben”.
– Fruktansvärt överdrivet och nu måste det bli ett slut på den här konflikten, suckade en medlem som inte ville skylta med sitt namn.
– Jag vill helt enkelt inte bli indragen, det hela känns lite barnsligt och synnerligen omoget.

Förra årets årsmöte blev en maratonföreställning med där anklagelserna haglade i möteslokalen. Därför beslutades om begränsad inläggstid vid årets möte som också gick betydligt smidigare. Och trots kritiken så omvaldes Peter Malmberg till ordförande för ytterligare ett år.
– Jag tackar för förtroendet och det är min förhoppning att vi skall hitta en lösning också vad gäller krogen, menade han och så långt är han överens med krögaren Poul Lorenzen.
– Vi förhandlar om ett nytt avtal och det är min förhoppning att vi skall lägga allt som varit bakom oss, menade Poul Lorenzen som dock var besviken på tjuvnypen i det lokala informationsbladet.
Som jag ser det borde Peter Malmberg ha viktigare saker att informera om, hela brevet känns som ett stolpskott.

Annons
 

Konflikten mellan Poul Lorenzen, som sedan elva år driver krogrörelse i Seglarpaviljongen, har några år på nacken. Så sent som i början av året träffades parterna inför hyresnämnden. LSS hade då tagit juridisk hjälp, för övrigt till en kostnad av drygt 25 000 kronor för i fjor, för att få bort Lorenzen. Förhandlingarna slutade med en uppgörelse som innebär att Poul Lorenzen har kvar kontraktet till april nästa år och att parterna skall försöka hitta en uppgörelse före mars månads utgång innevarande år.
– Det är min förhoppning, menar Poul Lorenzen som också hoppas att det skall bli slut på alla påhopp.
– Det tjänar inga parter på.

Även om krogtvisten vilade tung över årsmötet så fanns även andra frågor på dagordningen. En handlade om att klubben nu tagit över ansvaret för båtkön till Lustbåtshamnen som man arrendera av kommunen.
– Vi ser över hela köhanteringen och kommer att utöka informationen om kösystemet, förklarade Rino Dehlin och berättade att man inför kommande säsong räknar med att fem till sju båtplatser kommer att fördelas. Vidare diskuterades möjligheterna att placera en låsbar grind vid flytbryggan för att begränsa antalet stölder från båtarna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser