Annons

Här finns det jobb efter utbildningen

Optimismen var det inget fel på när Maria Rasmusen och hennes kamrater informerades om framtiden inom omsorgen.
– Det har varit mycket lärorikt och jag räknar med att få jobb när skolan är avklarad, berättade Maria som tillsammans med Malin Schmidt, Camilla Persson och Roxana Gawlik sökt sig till arbetsmarknadsdagarna som för första gången arrangeras av omvårdnadsprogrammet på Komvux.

– Tidigare har vi informerat mer internt, nu går vi ut lite bredare, förklarade Jimmie Rönndahl, tillförordnad rektor på omvårdnadsprogrammet medan han visade runt bland informatörerna i Folkets hus gamla ljusgård.
Det är upplagt lite som en minimässa där besökarna kan få information genom att ställa direkta frågor till personalrepresentanter eller lyssna på någon av våra föreläsningar.

Annons
 

Maria Rasmusen och hennes kamrater passade på att lyssna till Bengt Persson och Anna Bergqvist från personalavdelningen inom äldreomsorgen.
– Jag tror att det blir lättare att söka jobb nu när man fått en chans att träffas, poängterade hon och några problem med att få arbete inom omsorgen efter avslutad utbildning skall det inte behöva bli.
– Knappast, behovet av personal är stort och i synnerhet utbildad personal, betonade Jimmie Rönndahl och lärarkollegan Marianne Möllerstedt, med 20 års erfarenhet, hoppas att eleverna skall hitta tillbaka till komvux utbildningslinjer.
– Vi tappade en hel del elever under de tuffa åren på 90-talet när kommunen sparade och sa upp personal, förklarade hon hoppas att eleverna skall hitta tillbaka nu när personalbehovet ökar.
– Vet man att man kan få jobb efter utbildningen så blir det intressantare att söka olika kurser, berättade hon vidare och hoppas också att kommunen tar tillfället i akt och köper in utbildning av komvux för outbildad personal.
– Hos oss får eleverna gymnasiepoäng som de sedan kan ta med sig om man funderar på att läsa vidare.

Komvux arbetsmarknadsdagar avslutades med att äldreomsorgen informerar om olika verksamheter och komvux berättar mer om utbildningarna kopplade till omvårdnadsprogrammet.
Förutom grundutbildningar så erbjuder vi också två påbyggnadskurser, dels för barnskötare och sedan också för medicinska sekreterare, berättade Jimmie Rönndahl och betonade att satsningen på en bredare information också är ett sätt för komvux att profilera sig.
– Sen kommer vi att göra en utvärdering och därefter ta ställning till hur vi skall följa upp informationsarbetet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser