Annons

Westerberg bjöd på skånsk blues på biblioteket

På onsdagskvällen avhölls Landskrona Föreläsningsförenings andra träff för säsongen då Bluesartisten Dennis Westerberg berättade om musiken. Kvällens föredrag började med en världspremiär av videon I Vår Familj, till de cirka 40 åskådarnas förtjusning. Därefter berättade Westerberg om sina möten med diverse legender under sina resor i USA de senaste åren. Bland annat så talade han om sin första spelning med den stora idolen Peps Persson och sitt samarbete med den nu bortgångne blueslegenden Sam Myers.
Anekdoterna varvade Westerberg med blues på skånska ackompanjerad av bassisten Lena Bergkvist som även hon hade världspremiär – för gitarrspel.

Westerberg och Bergkvist spelar till vardags i Bluesbandet Bloosblasters. Du kan se de åtminstone två gånger i Landskrona den närmaste tiden. Först spelar bandet på Maddes den femte maj och nästa gigg går under Karnevalen i mitten av juli.
Vill du redan nu höra hur Bloosblasters låter så rekomenderar vi ett besök på www.myspace.com/bloosblasters.

Annons
 

Nästa föredrag äger rum den 11/4 då cyklisten och friskvårdaren Anna Gardelin berättar under rubriken ”En cykel och tusen äventyr”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser