Annons

Politisk vinstlott för Karina

Även om valet inte blev någon framgång för Miljöpartiet så blev det lite av bingo vad gäller politiskt inflytande. Karina Persson drog en av vinstlotterna, men det var inte självklart att hon skulle ta sig an uppgiften som ordförande i miljönämnden.
– Nej, jag ville fundera ett tag eftersom vi arbetade med en omorganisation på jobbet, berättar Karina Persson som till vardags arbetar som socialsekreterare.
– Här har jag varit i åtta år nu och trivs bra med jobbet, även om de politiska uppdragen innebär att jag är tjänstledig mellan 20 och 25 procent för att hinna med mina politiska uppdrag.

Kommunalvalet blev ingen framgång, men förhandlingarna om en styrande treklöver bestående av folkpartiet, 12 mandat, moderaterna, sju mandat, och miljöpartiet med ett mandat, gav god politisk utdelning.
Förutom Karina Perssons ordförandepost blev Kjell Åke Schöld, partiets ledamot i fullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, Lilian Håkansson förste vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och Lisbeth Andersson ledamot i Äldre- och omsorgsnämnden.
Vi har haft en öppen dialog med de borgerliga partierna och har lätt för att samarbeta, förklarar Karina Persson vars naturintresse gjorde att hon valde att engagera sig i miljöpartiet.
– Som scout lärde jag mig uppskatta naturen och det var genom Lilian Håkansson som jag började engagera mig, minns hon och redan 1995 tog hon för första gången plats i miljönämnden som ersättare.
– Eftersom det är frågor som intresserar mig så är det ett stimulerande uppdrag. Min förhoppning är att vi skall fortsätta arbetet med att göra Landskrona mer miljövänligt och tillsammans arbeta för att sudda ut den negativa stämpel som vi fått.

Annons
 

Karina Persson är inte den som sticker ut hakan med tvärsäkra uttalande, i stället intar hon en lyssnande attityd också i sin roll som nämndsordförande.
– Jag ser det som min uppgift att lyssna på allas synpunkter, det är något jag lärt mig i mitt 20-åriga arbetsliv, poängterar hon och det innebär även att lyssna till politiska motståndare.
– Jag har inga problem med Sverigedemokraterna. Väljarna har röstat fram dem och då har de samma rättigheter och skyldigheter som andra partier.

I sin roll som ordförande vill hon verka för att kommunen fortsätter arbetet mot ett större miljömedvetande och att informationen kring miljöfrågornas betydelse lyfts fram.
– Här finns en del att göra och jag upplever att det finns en politisk vilja i kommunen att arbeta för en bättre miljö, avslutar Karina Persson som nu skriver politisk lokalhistoria i sin egenskap av första nämndsordförande från Miljöpartiet i Landskrona.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser