Annons

Obetydlig avgift fastställd till 8 x 20:-

En majoritet i Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att skolan har rätt att ta ut 160 kronor i avgifter för olika aktiviteter under ett läsår. Det är 60 kronor mer än vad områdescheferna föreslog och såväl socialdemokraterna som vänsterpartiet motsätter sig införandet av avgifter i skolan.
– Vi socialdemokrater yrkade avslag eftersom vi anser att skolan ska vara avgiftsfri. Denna princip är särskilt viktig eftersom vart åttonde skolbarn lever i hushåll med knappa ekonomiska förhållande, säger Eva Örtegren och hänvisar till Rädda Barnens senaste utredning av vilken framgår att barnfattigdomen är bland landets största i Landskrona.
– Nu har vi tagit fram vad som menas med en obetydlig kostnad, vilket vi också lovat, förklarade nämndens ordförande, Lisa Flinth, fp, och motiverade utökningen med att det handlar om fler utflykter på våren. Nämnden beslutade att en obetydlig utgift inte får överstiga 20 kronor och att enstaka inslag innebär åtta gånger, inte fem som områdescheferna föreslog.
– Alla barn ska kunna delta i skolans aktiviteter utan att behöva skämmas, ha ont i magen eller anmäla sig sjuka den dagen, bara för att föräldrarna inte kan betala, menade en kritisk Eva Örtegren medan Lisa Flinth hänvisade till att det nu är upp till rektorerna att följa upp hur det nya regelverket följs.
– Inga barn skall ställas utanför några aktiviteter, betonade hon och poängterade samtidigt att någon insamling till klassresor inte får förekomma.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser